divendres, 3 d’abril del 2020

1r i 2n. JOC EN FAMÍLIA


Avui vos proposam crear un joc per a petits i grans!! Bon dia famílies!


És un joc que segur a ca vostra tothom coneix i fa estona que no juguen, així que avui toca fabricar un joc per poder jugar amb la família.


MATERIALS:
-Un cartró quadrat
-Llapis, retoladors i un regle
-8 fitxes, 4 d'un color i 4 d'un altre, que podrem fer amb taps de botella, pedres, cartolines, peces de lego, càpsules de cafè, ... posau imaginació!INSTRUCCIONS:
-Al cartró marcarem quatre línies, que el divideixin en 9 caselles:-Ara podem repassar les línies amb retoladors, o posar cinta de colors, o decorar pintant:- Cercam tres fitxes de cada color, que poden ser taps de botella, càpsules de cafè, pedres decorades, fitxes d'un altre joc,... el que és imprescindible és que n'hi hagui tres de cada, que no siguin totes iguales.I ara: A JUGAR!

Aquest joc és per a dos jugadors/es.  Cada jugador té les fitxes d'un color. Un darrera l'altre cada jugador posa una fitxa seva al taulell.  L'objectiu és fer TRES EN RETXA del seu color, que pot ser vertical, horitzontal o diagonal. 

Aquest joc popular és molt interessant per fer amb infants:
- Els ajudarà a saber esperar el seu torn.
- Treballa la concentració.
- Fomenta la interacció amb els altres.
- Treballa aspectes matemàtics: línia recta, vertical, horitzontal i diagonal, comptar les fitxes, prendre mides  del taulell per dividir-lo correctament en nou parts iguales, geometria,...
- Reutilitzam i reciclam objectes de la vida quotidiana
- JUGA I ES DIVERTEIX, que és el més important a aqueta edat!

I per si encara heu quedat amb ganes de fer més jocs, aquí vos deixam un vídeo amb idees molt interessants per fer amb taps de botella de plàstic: 


Així que ànim i que passeu un bon dia!
Joanes, Antònia i Bàrbara


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada